latinica  ћирилица
26/07/2021 |  13:53 ⇒ 14:30 | Аутор: СРНА

У Српску стиже четврти топлотни талас

На подручје Републике Српске стиже четврти топлотни талас, па ће од сутра до суботе, 31. јула, температура ваздуха износити и до 40 степени Целзијусових, док се на сјеверу и југу очекују и тропске ноћи, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Врелине - Фото: илустрација
ВрелинеФото: илустрација

Синоптичка слика указује на јужно и југозападно висинско струјање, које ће са собом доносити веома топао ваздух са афричког континента, али и пијесак, који ће стварати замућеност атмосфере.

Предстојећа ноћ биће топла, локално на сјеверу и југу тропска.

Ујутру ће се од запада према истоку премјештати облачност и биће промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, у јужној половини земље уз више сунца, док ће послије подне бити сунчано, понегдје са сунчаним интервалима и развој дневне кумулоформне облачности, уз преовлађујуће суво, помало спарно и веома топло вријеме.

Минимална температура ваздуха биће од 16 до 21, на југу и локално сјеверу до 23, а највиша дневна од 31 до 36, на југу и сјеверу локално до 39 степени Целзијусових.

Ноћ са уторка на сриједу, 27. на 28. јул, биће ведра и топла, на сјеверу и југу локално тропска, док ће у сриједу током дана бити сунчано, веома вруће и спарно вријеме уз малу дневну облачност, а на истоку и сјевероистоку постојаће услови за краткотрајне локалне пљускове с грмљавином.

Минимална температура ваздуха износиће од 17 до 23, а највиша дневна од 31 до 36, на југу и сјеверу око 40 степени Целзијусових.

И ноћ са сриједе на четвртак, 28. на 29. јул, биће ведра и топла, на сјеверу и југу локално тропска, док ће током дана бити сунчано, веома вруће и спарно вријеме уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 23, а највиша дневна од 32 до 37, на југу и сјеверу око 40 степени Целзијусових.

Ноћ са четвртка, 29. јула, на петак, 30. јула, биће ведра и топла, на сјеверу и југу локално тропска, док ће у петак током дана бити сунчано, веома вруће и спарно вријеме уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха износиће од 17 до 23, а највиша дневна д 32 до 37, на југу и сјеверу око 39 степени Целзијусових.