latinica  ћирилица
26/07/2021 |  17:45 | Аутор: РТРС

Рукометаши Борца стартовали са припремама за нову сезону

Рукометни клуб Борац Мтел почео са припремама за нову сезону у којој ће главни циљ бити афирмација младих играча, а тренер Мирко Микић у односу на прошлу сезону неће моћи да рачуна на чак осам играча.
Припреме рукометаша Борца - Фото: РТРС
Припреме рукометаша БорцаФото: РТРС

Једини повратник у тим је бек Стефан Миљковић, док је све извјесније да ће голман Бојан Лјубишић завршити играчку каријеру и постати тим менаџер. Очекују се и завршни разговори између управе и искусног чувара мреже оконовог ангажмана.

Тренер Мирко Микић има јасан план припрема до старта такмичења 11. септембра.

– Комплетне припреме ћемо да обавимо у Бањалуци, а планирано је да одиграмо седам утакмица до старта такмичења. Имамо први меч заказан против Загреба 4. августа, затим дуеле против ривала из БиХ, па нам 4. и 5. септембра у Градишци следи и финални турнир Купа Републике Српске. У нову сезону улазимо са подмлађеним тимом и не јуримо за појачањима. Ипак ако нам се укаже шанса да доведемо још једно право појачање на бековској позицији то ћемо да тражимо, али не по сваку цијену. Жељели смо да задржимо Милана Дакића, али он је добио одличну понуду из Саудијске Арабије. Вратили смо Миљковића и можда ће нам требати још један играч на бековској позицији јер се Марко Лукић неће вратити до старта лиге, тако да нам је то хендикеп. Такође вратили смо Синишу Драгичевића из Дервенте а ту су и кадети из генерације 2004. који ће да добију шансу. Имамо млад тим и пред њима је сезона у којој итекако могу да се докажу и надам се да ће је искористити. Следи нам квалитетан рад у наредном периоду како би се што боље спремили за старт такмичења – поручио је Микић.