latinica  ћирилица
26/07/2021 |  19:53 ⇒ 27/07/2021 | 19:00 | Аутор: РТРС

Дрвар: Свечана академија; Присуствовао и Стефановић (ФОТО/ВИДЕО)

Дрвар, 27. јули, обиљежава као Дан општине, који је установљен на дан почетка устанка народа, против фашистичких окупатора 1941. године. Народ Дрвара и околине дао је током Другог свјетског рата више од 7.000 борца. Данас је одржана свечана академија, на којој су уручене захвалнице и признања. Академији је присуствовао и министар одбране Србије, Небојша Стефановић.
Министар одбране Србије у Дрвару - Фото: РТРС
Министар одбране Србије у ДрваруФото: РТРС

Минстар одбране Србије, Небојша Стефановић, поручио је да Србија не крије да жели најближе могуће односе са Републиком Српском, али и да у оквиру БиХ, желе да помажу све, те приоритет дају оним општинама гдје је повратничко становништво.

Помоћ Србије, Дрвару неће изостати ни у наредном периоду, а Србија ће наставити да помаже Републику Срспку, заједно с њом кроз различите пројекте у циљу бољег живота и будућности. Начелница општине Дрвар изјавила је да је подршка Републике Српске и Србије од великог значаја за опстанак Срба на овим подручјима. Јачање локалног буџета, инфраструктурних услова, планови су за будућност.

Министар одбране Србије у Дрвару

Подсјећамо, Република Србија до сада је уложила 2 милиона евра у Дрвар. Послушајмо и у наставку изјаве начелнице општине Дрвар и министра Стефановића.

Министар одбране Србије у Дрвару