latinica  ћирилица
26/07/2021 |  20:10 ⇒ 21:42 | Аутор: СРНА

Сарадњом локалне и републичке власти реализовано мноштво пројеката у Челинцу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас у Челинцу да власти у овој локалној заједници у сарадњи са Владом и републичким институцијама низ година реализују бројне важне пројекте за грађане ове општине.
Додик и Жељка у Челинацу -свечана сједница СО - Фото: СРНА
Додик и Жељка у Челинацу -свечана сједница СОФото: СРНА

Честитајући руководству Челинца и грађанима Дан општине, Цвијановић је истакла да је ова локална заједница имала бројне изазове у претходном периоду, од којих је посебно поменула велике поплаве, али да су сви проблеми рјешевани заједничким снагама.

- Читав низ великих пројеката је реализовано овдје, почев од градње и обнова школа, преко унапређења локалне путне инфраструктуре. У наредном периоду настављамо даље. Имамо стабилну општинску власт и стабилне прилике у општини Челинац - рекла је Цвијановић новинарима прије почетка свечане сједнице Скупштине општине Челинац.

Цвијановић је нагласила да ће Влада Републике Српске, али и сви носиоци различитих функција на различитим нивоима, дати све од себе да реализују оно што је у интересу грађана.

Фото: РТРС

- Желим да заједно корачамо у будућност. Република Српска сигурно има добру будућност, заједно са свим нашим локалним заједницама. Али, да би та будућност била сигурна и безбједна треба нам оно што се зове јака веза између републичке и локалне власти. Због тога сам захвална што смо читав низ година имали управо такву конекцију овдје - поручила је Цвијановић.

Српски члан Предсједништва Милорад Додик честитао је вечерас у Челинцу начелнику и свим грађанима Дан општине.

- Важно је рећи да је Челинац стабилна општина, да има стабилну политичку, институционалну ситуацију, да има добру сарадњу са републичким нивоом власти и да је у претходним годинама ријешила готово све отворене и тешке инфраструктурне проблеме - рекао је Додик.

Додик је подсјетио на незапамћене поплаве које су Челинац задесиле 2014. године.

- Данас имамо уређено корито ријеке Врбање, имамо нови мост чију градњу је помогла и Влада Србије. Ово је најбољи могући пут којим се креће општина Челинац и ја им желим успјех на том путу - нагласио је Додик.

Начелник челинца Владо Глигорић рекао је да је обиљежавање Дана и славе општине почело јутрос литургијом у храму Светог Арехангела Гаврила, након чега су положени вијенци у спомен-капели палим борцима.

- Програм настављамо свечаном сједнцом Скупштине општине на којој ћемо наградити најзаслужније појединце и колективе за допринос развоју општине, након чега ће бити одржан концерт музичких звијезда, као поклон нашим грађанима -навео је Глигорић.

Он је изразио задовољство што су обиљежавање Дана општине својим присуством увеличали највиши званичници Републике Српске, предсједник Републике, српски члан Предсејдништва БиХ, министри, народни посланици и други.