latinica  ћирилица
26/07/2021 |  21:41 ⇒ 22:57 | Аутор: РТРС

Челинац уз званичнике Српске обиљежио Дан општине (ВИДЕО)

Поводом дана и крсне славе општине Челинац- Сабора Светог архангела Гаврила вечерас је одржана свечана сједница Скупштине општине, којој су присуствовали и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Предсједница Цвијановић је рекла да је сарадњом локалне и републичке власти реализовано мноштво порјеката у Челинцу. Додик је нагласио да је Челинац стабилна општина и подсјетио да је много урађено након поплава 2014. године – уређено корито ријеке Врбање и изграђен нови мост и уз помоћ Владе Србије.
Цвијановић, Додик и Ђајић (фото: instagram.com / zeljka.cvijanovic) -
Цвијановић, Додик и Ђајић (фото: instagram.com / zeljka.cvijanovic)

Република Српска сигурно има добру будућност, заједно са свим локалним заједницама. А примјер добре сарадње републичких и локалних власти је Челинац, гдје су заједничким снагама реализовани бројни пројекти за грађане, посебно након незапамћених поплава које су 2014. године погодиле ову општину, изјавила је предсједница Републике Жељка Цвијановић.

- Читав низ великих пројеката је реализовано овдје, почев од градње и обнова школа, преко унапређења локалне путне инфраструктуре. У наредном периоду настављамо даље. Имамо стабилну општинску власт и стабилне прилике у општини Челинац - нагласила је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске

Цвијановић је нагласила да ће Влада Републике Српске, али и сви носиоци различитих функција на различитим нивоима, дати све од себе да реализују оно што је у интересу грађана. Свечаној сједници присуствовао је и српски члан Предсједништва Милорад Додик. Додик је рекао да је Челинац стабилна општина, да има добру сарадњу са републичким нивоом власти и да је у претходним годинама ријешила готово све отворене и тешке инфраструктурне проблеме.

- Само када се сјетимо незапамћених поплава које су Челинац задесиле 2014. године. Данас имамо уређено корито ријеке Врбање, имамо нови мост чију градњу је помогла и Влада Србије. Ово је најбољи могући пут којим се креће општина Челинац и ја им желим успјех на том путу - рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

Начелник Челинца Владо Глигорић захвалио је Влади и републичким институцијама које су дале значајан допринос развоју општине. Тим поводом додијељене су и плакете, министру Борису Пашалићу, генералном директору УКЦ-а Влади Ђајићу и директору Републичког завода за запошљавање Мирославу Вујичићу.

- Изузетна нам је част што су обиљежавање Дана општине својим присуством увеличали највиши званичници Републике Српске, предсједник Републике, српски члан Предсејдништва БиХ, министри, народни посланици и други. Захвалани смо републичким институцијама на доброј сарадњи - истакао је Владо Глигорић, начелник Челинца.

Обиљежавање Дана и славе општине Челинац почело је јутрос литургијом у храму Светог архангела Гаврила, након чега су положени вијенци у спомен-капели палим борцима. Након свечане сједнице, славље је настављено концертом народне музике, који је поклон свим грађанима Челинца, поручило је руководство ове локалне заједнице.