latinica  ћирилица
27/07/2021 |  09:44 ⇒ 14:55 | Аутор: РТС

Филм "Било једном у Србији" на јесен у биоскопима

Прича о успону српског Манчестера, менталитету и духу Лесковчана и златном добу Србије, биће оживљена у филму "Било једном у Србији", чије је снимање настављено.
"Било једном у Србији" - Фото: Screenshot/YouTube
"Било једном у Србији"Фото: Screenshot/YouTube

Снимање је раније било прекинуто због пандемије, али и смрти глумца Ивана Бекјарева, који је тумачио улогу градоначелника Лесковца.

Фокус приче је на младој жени, растргнутој између љубави према Цонету, којег тумачи Виктор Савић и младића којем је обећана.

- Зорка је жена испред свог времена. Она је у ствари представник те женске снаге која је можда данас испливала на видјело. Она је храбра, вјешта, упорна, брза, одлучна - рекла је глумица Теодора Ристовски.

Творац филма је Звонимир Шимунец, режисер Петар Ристовски, а глумачку екипу чине искусна имена и бројни статисти, који ће оживјети дух чаршијског центра Србије - у центру Грделице. У том центру су биле банке, занатске радње и кафане које крију многе приче, а оне измишљене, инспирисане стварношћу, биће оживљене на великом платну.

- Ова прича о историји Лесковца испричана је кроз визуру љубавног троугла. Наравно, увијек треба имати нешто драматуршки лијепо постављено и то је оно што дефинитивно очекује гледаоце и у биоскопима и на телевизији - рекао је извршни продуцент Миша Могоровић.

Филм о српском Манчестеру, који је био познат новинама које је донио у инфраструктури, архитектури, индустрији и култури, у кинима ће бити крајем новембра.

- Ово је ведра људска прича смјештена између два свјетска рата у Лесковцу, у коме се необичним сплетом околности догоди право чудо и изгради историја тог малог мјеста, гдје станују велики људи. Радња филма говори о двије године након Првог свјетског рата, кад се Дине и Цоне, опијени побједом и неповратно инфицирани духом слободе и напретка који су осјетили у великом свијету, враћају у оронули Лесковац - Дине у свој некадашњи биоскоп, а Цоне на сопствену сахрану. Предодређени за губитнике, израстају у хероје - стоји у званичном синопсису филма.

У филму играји и Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Немања Оливерић, Мики Манојловић...

Након завршетка снимање филма, биће снимљена и серија од осам епизода, која ће бити емитована на РТС-у.