latinica  ћирилица
27/07/2021 |  12:28 | Аутор: СРНА

Радмановић: Посланици из Српске јединствени - не учествују у раду до даљег

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Небојша Радмановић рекао је да ће се посланици из Републике Српске након договора политичких лидера у Бањалуци придржавати тих одлука лидера до даљег.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

- Придржаваће се одлука из више разлога - не само зато што су они њихови лидери него што је постигнуто јединство у Републици Српској, заједнички наступ, односно неучествовање у доношењу одлука на нивоу БиХ - рекао је Радмановић.

Радмановић је истакао да је то исправан став.

- Лично мислим да је врло важно да смо сви на истом путу када се донесу крупне погрешне одлуке људи са стране у БиХ, а посебно се односе на Републику Српску - истакао је Радмановић.

Након јучерашњег састанка и јесу, каже он, па се тако већ од јутра показује да у раду нема представника Срба на сједницама комисија и одбора.

- Они пословнички могу да доносе одлуке без присуства једног национа, али не могу да доносе одлуке када је у питању парламент. Данас неће учествовати у раду парламента - закључио је Радмановић.

За данас заказана сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву отказана је због недоласка посланика из Републике Српске, одлучено је на проширеном Колегијуму овог дома.

На јучерашњем састанку предсједника парламентарних странака у Републици Српској одлучено је да српски представници од данас неће учествовати у раду и одлучивању заједничких институција.

Састанак је одржан због ситуације узроковане одлуком одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да наметне допуне Кривичног закона БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".