latinica  ћирилица
27/07/2021 |  12:40 | Аутор: РТРС

Братунац слиједи примјер јединства (ФОТО)

Први потпис на петицију којом се одбацује наметање одлуке високог представника Валентина Инцка, данас је у Братунцу ставио Предсједник Скупштине општине Братунац, Марко Мркајић.
Братунац - потписивање петиције - Фото: РТРС
Братунац - потписивање петицијеФото: РТРС

Мркајић, који је и одборник у Скупштини општине Братунац, истиче да као неко ко је добио мандат од народа, а нарочито као предсједник Скупштине општине, осјећа потребу и обавезу да се супротстави било каквом наметању Закона и других аката, јер исто представља правно насиље које сигурно неце доприњети помирењу народа у БИХ.

- Сматрам да смо довољно зрели као друштво да сами преузмемо одговорност за судбину наше државе и да нам није потребно никакво наметање страног фактора. Тренутак је да се српски народ окупи и покаже да је јединствен у одбрани Републике Српске, а јучерашњи састанак у Бањалуци је показао јединство. Данас ми у Братунцу слиједимо примјер Бањалуке, слиједимо примјер јединства, и шаљемо јасну поруку да бранимо истину и да не дамо Републику Српску - рекао је Мркајић.

Потписивање петиције у Братунцу

Подсјећамо, Српски члан Предсједништва БИХ Милорад Додик покренуо је и први потписао петицију којом се одбацује наметање одлуке високог представника Валентина Инцка и потврђује став да се у Сребреници није догодио геноцид, а од данас је и на тргу у Братунцу организовано потписивање наведене петиције.

У првим сатима потписе су на петицију ставили предстваници разних структура становништва, представници борачких организација, представници удружења страдалих у рату, представници спортских и невладихих организација, представници општинских власти и многи други.