latinica  ћирилица
27/07/2021 |  12:49 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

Србија неће оставити Српску без подршке; Најављен састанак Додика и Вучића (ВИДЕО)

Република Српска ће увијек имати подршку Србије, поручено је данас из Београда. Предсједник ове земље Александар Вучић каже да Београд с пажњом прати дешавања у Сарајеву и Бањалуци и да сматра да је атмосфера у БиХ најтежа од окончања рата и потписивања Дејтона.
Додик и Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол) -
Додик и Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол)

За предсједника Скупштине Србије Ивицу Дачића Инцкова одлука је потпуно непотребна и уперена је против интереса српског народа.



Онима који говоре како Срби и Република Српска губе предсједник Србије Александар Вучић је поручио да никада нико није побиједио када му је странац помагао. Наметнуте одлуке никоме не доносе добро – Србија ће пружити подршку Републици Српској, рекао је предсједник Александар Вучић.

- Пратимо све, и оно што је извјесно да ми не можемо да оставимо Републику Српску ни у економском ни у било ком погледу без подршке Србије.Желимо мир, а ви сте помињали сукобе и узаврелу атмосферу, плашим се да сте у праву да када кажете да је та атмосфера најузаврелија и најтежа још од окончања рата и потписивања Дејтонског мировног споразума у посљедњих 26 година - рекао је Вучић.

Злонамјерна одлука Валентина Инцка узрок је дестабилизације БиХ, сматра српски министар унутрашњих послова Александар Вулин. Каже да наметнута истина није могућа и да се Република Српска осјећа веома узнемирено

- Република Српска неће остати без подршле Републике Србије. Док Александар Вучић води Републику Србију, Република Српска ће увијек имати подршлу и помоћ од стране Србије. Ми морамо да водимо рачуна да све што радимо радимо чувајући Српску и Србију - истакао је Вулин.

Коментаришући поруке бошњачких лидера, Вучић каже да су мир, стабилност и договор једини пут, те да ће изаћи са конкретним приједлозима како у будућности водити дијалог са Бошњацима.

- Ми морамо с њима у будућности да изградимо братске . Нисам сигуран да су све изјаве њихових лидера из Сарајева од велике помоћи, али то је већ друга ствар. Народи морају у одређеним тренуцима да доносе важне историсјек одлуке које не морају увијек да се допадају политичарима - нагласио је Вучић.

Вучић је најавио да ће 4. августа у Бусијама бити обиљежена годишњица прогона српског народа у Олуји. Каже да ће се тог дана састати и са руководством Републике Српске и о свему разговарати.