latinica  ћирилица
27/07/2021 |  13:01 | Аутор: РТРС

Јујић: Градишка - примјер локалним самоуправама у Српској

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић похалила је данас Градску управу Градица када је ријеч о уносу података у централну базу другог примјерка матичних књига.
Аџић и Јујић - Фото: РТРС
Аџић и ЈујићФото: РТРС

Она је рекла новинарима да је Градишка једна од јединица локалне самоуправе која је за примјер многима у Републици Српској по свом раду и када је ријеч о запосленима и градоначелнику.

- У посљедњих годину дана за 36 одсто повећана је верификација у централну базу - истакла је Јујићева и нагласила да ће матичари у четвртак, 29. јула, присуствовати онлајн обуци у оквиру пројекта "Е-бебе", односно електронска пријава новорођенчета.

Јујићева је појаснила да ће родитељи први родни лист, увјерење о држављанству и здравствену књижицу новорођенчета убудуће добијати на кућну адресу.

Она је рекла да је данашњу посјету искористила да подржи масовну вакцинацију у Републици Српској и Градишци, гдје је посјетила вакцинални пункт у Културном центру.

- Позивам све грађане да се вакцинишу и на тај начин докажу да брину о своме здрављу и здрављу других - истакла је Јујићева и додала да је тренутна епидемиолошка ситуација у Српској стабилна, али да се не зна шта доноси јесен и због тога је јако важно да се вакцинише што већи број грађана.

Позив за вакцинацију грађана против вируса кроона упутио је и градоначелник Градишке Зоран Аџић.

- Позивам све грађане да дођу на вакцинацију и буду одговорни и према себи и према другима - рекао је Аџић и додао да Дом здравља Градишка располаже довољним дозама вакцина.

Аџић је нагласио да се мора бити спремно за нове изазове и таласе ради очувања здравља и привредне активности, што је основ за напредак, како Градишке тако и цијеле Републике Српске.

Он је исказао задовољство данашњом посјетом Јујићеве, током које је добио додатне инФормације како унаприједити рад Градске управе и још више бити у функцији грађана и привредника.

- Наш циљ је да постанемо и електронска управа, чему ће, свакако, допринијети и пројекат "Е-бебе" - рекао је Аџић и додао да ће се Градишка активно укључити у тај пројекат, као и све друге који долазе са нивоа Владе Републике Српске и имају за циљ унапређење рада Градске управе.