latinica  ћирилица
27/07/2021 |  14:02 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

Бореновић одговорио Никшићу: Инцкова одлука највише иде у прилог Изетбеговићу и СДА

Није ми јасна еуфорија појединих политичких лидера у ФБиХ, који су тако доживјели наметање закона, а који је противан једном народу који долази из једног дијела БиХ, поручио је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а, одговорајући на прозивку Нермина Никшића.

Први човјек СДП-а је наиме опозиционим политичарима у Српској поручио да се зна ко је "главни баја", алудирајући на Милорада Додика.

- Никшић је пао под утицај баје Бакира Изетбеговића - одговорио му је Бореновић.

Па се дотакао наметнутог Инцковог закона.

 - Не могу да разумијем одлуку појединаца у међународној заједници. Оне су за мене ступидне. Исто тако и опозиција у ФБиХ не схвата да ово што је урадио Инцко, највише у прилог иде Бакиру Изетбеговићу, који ће то вјешто користити. Шта мислите ко ће подносити кривичне пријаве за негирање геноцида? Па наравно Изетбеговић и СДА - истакао је Бореновић.

Бореновић је још једном поновио да је сада најпотребније српско јединство.

- Ово је наш одговор да се што хитније ријеши ово питање, да се разријеши питање наметнутог закона. Ово је веома болно за свакога у овој земљи. Нити један народ не би назвао геноцидашким, па тако не дозвољавам да тако називају и Републику Српску. Инцко иде у своју земљу након свега, а овдје оставља хаос за који је искључиво он одговоран - рекао је Бореновић.