latinica  ћирилица
27/07/2021 |  14:45 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Милица Мандић освојила златну медаљу (ФОТО/ВИДЕО)

Милица Мандић, репрезентативка Србије у теквондоу преко 67 колограма, побједом над Даблин Ли освојила је златну медаљу за Србију на Олимпијским играма у Токију.
Милица Мандић  (Фото: oks.org.rs) -
Милица Мандић (Фото: oks.org.rs)

Српска репрезентативка је била боља од Корејке у три рунде резултатом 10:6.

Фото: oks.org.rs

Ово је Мандићевој друго Олимпијско злато, прво је освојила у Лондону 2012. године.

Мандић је до финала, гдје је савладала Корејку, дошла побједама над: Фејт Огало из Кеније у осминифиналу, Александром Ковалчук из Пољске у четвртфиналу, и Францускињом Алте Лоран у полуфиналу Олимпијских игара у Токију.

Подсјећамо, ово је трећа медаља за Србију, претходно је Дамир Микец освојио сребрну медаљу у дисциплини зрачни пиштољ 10 метара и Тијана Богдановић у теквондоу у категорији до 49 килограма.

Фото: oks.org.rs

Поред Милице Мандић српски спортисти имали су добар дан у Токију. Стријелци Микец - Аруновић били су на корак до медаље, освојили су четврто мјесто у мјешовитом дублу ваздушни пиштољ на 10 метара.

Побједу су оствариле и одбојкашице Србије, које субиле убједљиве против Јапана (3:0), као и ватерполисти у окршају са Казахстаном, док су баскеташи групни дио такмичења завршили са максималним учинком од седам побједа, и тријумфом над Русијом.

Полуфинале на 100 метара слободним стилом обезбиједио је и пливач Андреј Барна, који је имао укупно 13. вријеме.