latinica  ћирилица
27/07/2021 |  14:52 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Савчић: Договор спровести до краја

Предсједник Борачке организације Републике Српске Милимир Савчић истакао је данас на састанку Организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, да очекује да ће се у потпуности поштовати договор парламентарних странака у Српској у вези са посљедњом одлуком високог представника.
Савчић - Борачка организација - Фото: РТРС
Савчић - Борачка организацијаФото: РТРС

- Поздрављамо договор и очекујемо да се спроведе до краја - изјавио је Савчић.

Истакао је да захтијевају да се договор странака о томе да не учествују у раду Предсједништва БиХ, Савјета министара и Парламентарне скупштине БиХ и не доносе никакве одлуке мора до краја и потпуно реализовати.

- Тим договором и донесеним мјерама на неки начин мора се дозвати памети друга страна у БиХ с циљем да се нађе трајно рјешење - поручио је Савчзћ и додао са Инцкове наметнуте измјене Кривичног закона БиХ представљају закон о заштити лажи о Сребреници, који као такав не може опстати и имати статус "свете краве" или догме.

На састанку је представио неколико докумената који оспоравају квалификацију онога што се десило у Сребреници.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно поднио оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".