latinica  ћирилица
27/07/2021 |  15:15 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

Бањалука: Омогућен приступачнији и бржи процес вакцинације

У новоотвореном пункту за вакцинацију у амбуланти породичне медицине Залужани данас је планирана вакцинација 60 лица, а заинтересоване грађане прегледала је директорка бањалучког Дома здравља Невена Тодоровић, која је посјетила овај пункт.
Вакцинација-пункт у Залужанима - Фото: СРНА
Вакцинација-пункт у ЗалужанимаФото: СРНА

Тодоровићева је истакла да је Дом здравља Бањалука организовао пунктове за вакцинацију против ковида 19 по сеоским и приградским амбулантама породичне медицине како би омогућио становништву што приступачнији и бржи процес вакцинације.

- Старији пацијенти су ми пренијели да им је овакав вид организације вакцинисања у њиховим амбулантама породичне медицине много лакши због близине доласка на вакцинацију - навела је Тодоровићева.

Тодоровићева је замолила грађане регистроване у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине да и убудуће контактирају своје тимове породичне медицине како би најавили свој термин за вакцинацију јер ће се овакав начин вакцинације наставити и у наредном периоду.

Она је навела да ће се сутра вакцинација обављати у амбулантама породичне медицине Српске Топлице, Крупа на Врбасу, Бочац, Карановац, у четвртак, 28. јула у Мотикама и Мишином Хану, док је за петак, 30. јула планирана вакцинација у Чесми, Врбањи, Борковићима и у Бронзаном Мајдану.

Поред постојећег пункта за вакцинацију у хали Бањалучког велесајма, Дом здравља је од јуче отворио нове пунктове у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине.

- Јуче се вакцинација против ковида 19 вршила за све заинтересоване особе које су регистроване у амбулантама породичне медицине Драгочај, Поткозарје, Верићи и Пискавица, те је том приликом вакцинисано 67 лица - саопштено је из бањалучког Дома здравља.

Из ове здравствене установе напомињу да ће и даље бити отворен пункт у хали Бањалучког велесајма тако да ће грађани имати прилику да се вакцинишу на обје локације, у амбуланти породичне медицине у којој су регистровани и у хали Бањалучког велесајма.

Распоред вакцинације у хали Бањалучког велесајма биће доступан на службеној веб страници и на Фејсбуку Дома здравља у Бањалуци.