latinica  ћирилица
27/07/2021 |  15:28 ⇒ 17:31 | Аутор: СРНА

Додик: Дан устанка свједочи о славној антифашистичкој прошлости српског народа

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да 27. јул, Дан устанка, свједочи о славној антифашистичкој прошлости српског народа, када је заједно са многобројнијим народима рекао не пошасти фашизма и нацизма.

Додик је нагласио да је устанак против највећег зла 20. вијека у БиХ дигао српски народ о чему свједоче и мјеста у којима се обиљежава Дан устанка, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва.

- Историјски је потврђена чињеница да су они који би да присвоје нашу антифашистишку прошлост били на страни оних против којих смо ми ратовали четири године. Потомци припадника Ханџар дивизије би данас да говоре о антифашизму што је врхунско лицемјерје, али и ревизија историје коју им нећемо допустити - поручио је српски члан Предсједништва.

Баш као и у Првом свјетском рату, нагласио је Додик, српски народ је и у Другом свјетском рату као народ извојевао слободу и подијелио је са другима.

- Зато и не чуди што су се повампирили они којима је слобода поклоњена, јер да су се борили за њу другачије би говорили и понашали се данас - истакао је Додик.