latinica  ћирилица
27/07/2021 |  16:59 ⇒ 17:02 | Аутор: СРНА

Шпирић: Странке из Сарајева да се посвете тражењу рјешења

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић очекује да политичке партије из Сарајева које ликују и поздрављају наметнуте одлуке високог представника буду посвећене тражењу рјешења за излазак из тренутне ситуације.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

Шпирић је рекао Срни да је логично да послије заједничког састанка лидера политичких партија из Републике Српске и одлуке проширеног Колегијума Представничког дома не буде одржана ни заказана сједница Дома народа парламента БиХ.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић обавијестио је делегате да је одгођена за четвртак, 29. јула, заказана сједница овог дома.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно поднио оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".

Лидери свих парламентарних странака са сједиштем у Републици Српској одбацили су на јучерашњем састанку свако наметање на нивоу БиХ, а српски представници од данас неће учествовати у раду на нивоу заједничких институција БиХ.