latinica  ћирилица
27/07/2021 |  20:44 ⇒ 20:51 | Аутор: РТС

Првој српској повратници у Ђаковицу обијен стан (ФОТО)

Српској повратници у Ђаковицу Драгици Гашић обијен је стан, након што јој је недавно забрањен улазак у најближу продавницу чији је власник Албанац.
Драгица Гашић (Фото: kosovo-online.com) -
Драгица Гашић (Фото: kosovo-online.com)

Гашићева каже да се данас вратила из Клине када је видјела да јој је стан обијен. Прво је помислила да се неко уселио у стан у којем живи, као и да ово није једина непријатност коју је доживјела. Ипак поручује да остаје у Ђаковици.

- Јесте ми било непријатно, носим кесе, храну доносим из Клине из села, купујем у Клини, јер овдје ми не дају да купујем храну и када сам видјела отворена врата ја сам се изненадила - каже Гашићева за РТС.

Обијен стан Драгице Гашић (Фото: kim.gov.rs)

Истиче да је прво помислила да се неко уселио у стан.

- Када сам ногом отворила врата, видим да нико ме не дира и прво сам примијетила да ми је камера нестала и папириће по поду - наводи она.

Додаје да је, када је ушла у дјечју собу, видјела да јој је нестала храна из стана.

Обијен стан Драгице Гашић (Фото: kim.gov.rs)

На питање ко то ради, Драгица каже да нема појма и да је све пријавила полицији.

- Полиција је дошла, одмах је направила увиђај. Њих десетак су били, командир полиције је био, рекао је да ће да се среди и да смири ситуацију. Али врата када су видјели каква су они су се запањили. Када сам им рекла да су ми узели кофер са гардеробом црном, што је носим за оцем, јер ми је отац умро они стали људи, смијешно им је било, али им незгодно да се смију - истиче Драгица.

Наглашава да ово није једина непријатност коју је доживјела, да је ту било и лупање на врата, каменовање, остављања слика.

Одговарајући на питање остаје ли и даље да живи у Ђаковици, Драгица каже да остаје при томе и да је данас превела струју на своје име.

Истиче и да је Општина поднијела тужбу против ње.

- Узели су ми врата, још не дају да се поставе врата. Сви имају овдје блиндирана врата у улазу, само ја немам. Вратили су ми врата, али ми не дају да их поставим. И не дају ми да реновирам стан, кажу да је то општински стан - "није твој и не можеш да га реновираш и да врата поставиш" - наводи Гашићева и каже да је то чула од других.

Обијен стан Драгице Гашић (Фото: kim.gov.rs)

На питање има ли неког у граду ко ће да јој помогне да остане, каже да нема и да јој се нико није обратио.

- Не да су били против, нико ми ништа не каже - ни сједи ни иди, ћуте једноставно - закључила је Гашићева.

Драгица Гашић прва је српска повратница у Ђаковици, а након што је крајем јуна јавност упозната са тим да се вратила да живи у том мјесту, једанаест невладиних организација из те општине затражило је од локалних власти да је што прије иселе.