latinica  ћирилица
28/07/2021 |  09:32 | Аутор: СРНА

Рунић: Ребаланс буџета - историјска шанса за развој

Начелник општине Дрвар Душица Рунић изјавила је Срни да ће одборници Општинског вијећа сутра разматрати приједлог ребаланса буџета од више од осам милиона КМ, који представља историјску шансу за развој Дрвара.
Начелнца општине Дрвар Душица Рунић - Фото: СРНА
Начелнца општине Дрвар Душица РунићФото: СРНА

- Првобитно планирани буџет је удвостручен захваљујући сарадњи општине Дрвар, те влада Србије и Републике Српске договореној на састанку који је на приједлог српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика одржан са предсједником Србије Александром Вучићем у Козарској Дубици у мају - рекла је Рунићева.

Рунићева је нагласила да су у плану бројни значајни пројекти који ће општинском буџету донијети дугорочну финансијску сигурност, а локалном становништву омогућити квалитетније услове за живот.

- Планирано је да се започне реконструкција пијаце, те да се након формирања центра за социјални рад почне реконструкција и опремање старачког дома у згради која је у власништву општине Дрвар - навела је она.

Према њеним ријечима, планирана је и реконструкција кровова на 10 стамбених зграда, чиме ће бити испуњени захтјеви многобројних грађана.

Рунићева је рекла да је у ребалансу буџета планиран наставак финансијске консолидације општинског буџета и јавних установа, као и јачање локалних предузећа набавком потребне опреме.

- Надам се да ће одборници препознати значај оваквог приједлога ребаланса, да ће га једногласно подржати за добробит свих нас, да бисмо јединствени градили бољу будућност за нашу дјецу - истакла је Рунићева.