latinica  ћирилица
28/07/2021 |  10:20 ⇒ 10:20 | Аутор: СРНА

Какво нас вријеме очекује до краја седмице?

У Републици Српској ће до краја седмице бити веома вруће, са највишом дневном температуром ваздуха од 29 до 37, на југу и истоку око 40 степени Целзијусових, док се у недјељу очекује постепено наоблачење, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Предстојећа ноћ биће на сјеверу и југу тропска, док ће ујутру бити мало до умјерено облачно, на истоку промјенљиво облачно, а у осталим предјелима ведро. Током дана сунчано, веома вруће и спарно.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 23, а највиша дневна од 33 до 37, на југу и сјеверу локално до 40 степени Целзијусових.

Ноћ са четвртка на петак, 29. на 30. јул, биће ведра и топла, на сјеверу и југу локално тропска, док ће у петак током дана бити сунчано, веома вруће и спарно вријеме уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха износиће од 17 до 23, а највиша дневна од 32 до 37, на сјеверу, истоку и југу око 40 степени Целзијусових.

Ноћ са петка на суботу, 30. на 31. јул, биће ведра и топла, на сјевероистоку, истоку и југу локално тропска, а током дана биће веома вруће и спарно, уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха од 17 до 23, а највиша дневна од 32 до 37, на југу и истоку око 40 степени Целзијусових.

У недјељу, 1. августа, ноћ ће бити ведра и топла, на сјевероистоку, истоку и југу локално тропска. Јутро ће бити ведро, а током дана, због прилива мало свјежијег ваздуха са запада, очекује се постепено напблачење са југозапада и запада, док ће на истоку и југу и даље бити ведро.

Послије подне и увече биће услова за пљускове и грмљавину у западној половини земље, те дијелом на сјеверу, а у источној половини и на југу промјенљиво облачно.

Минимална температура ваздуха износиће од 17 до 23, а дневна на западу у мањем паду, а на истоку и југу и даље вруће, па ће највиша бити од 29 до 33 на западу, на југу и истоку од 35 до 38 степени Целзијусових.