latinica  ћирилица
28/07/2021 |  11:35 | Аутор: СРНА

У Хрватској војсци још три војника позитивна на дрогу

Хрватски министар одбране Марио Баножић рекао је данас да су још три припадника Хрватске војске позитивна на дрогу, од којих је један радио на обезбјеђивању високих војних и државних званичника.
Хрватска војска (AP/Darko Bandic) - Фото: AP
Хрватска војска (AP/Darko Bandic)Фото: AP

Подсјетио је да је почетком јула код четири војника утврђена присутност дроге у организму, те да је укупно до сада тестирано око 30 припадника у касарнама у Сплиту, Плочама, Удбини, Делницама, Винковцима и Великој Горици.

Баножић је рекао да су четворица војника из Команде за специјалне снаге били позитивни на кокаин, док је један од војника код кога је утврђено да је конзумирао дрогу припадник Војне полиције.

Министар је уочи сједнице ужега кабинета Владе саопштио да Војна полиција проводи ванредне контроле на основу Закона о сузбијању злопотребе дрога, те да ће тестирања бити настављена.

Каже да у Хрватској војсци постоји нулта стопа толеранције на присутност дроге, те најавио јачу контролу и мјере како би се ови случајеви свели на минимум и заштитио углед војске.

- Ово што је изашло у јавност није на корист и част Хрватској војсци - рекао је министар.

Он је навео да Војна полиција и даље спроводи истрагу у случајевима недавних самоубистава припадника Хрватске војске, додајући да ни један од њих није повезан са војном службом.