latinica  ћирилица
28/07/2021 |  12:19 | Аутор: СРНА

Шаровић: Политичка криза ће потрајати - заједно штитити Српску

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да је, након посљедње одлуке високог представника у БиХ Валентина Инцка, очигледно да ће политичка криза да потраје, због чега је потребно вући паметне потезе и сви заједно треба да учествују у процесу заштите интереса Републике Српске.
Мирко Шаровић -
Мирко Шаровић

Шаровић је поручио чланству СДС-а да би било недопустиво да СДС није пристао на разговор са владајућим партијама по питању наметнутих одредаба Кривичног закона БиХ од високог представника.

- Ми смо чак и били креатори идеје сједнице Народне скупштине Српске. На нашу иницијативу је одлучено да се мијења Кривични закон Републике Српске у одредбама да се кажњавају повреде угледа Републике Српске. Санкционисаћемо све оне који ударају на интегритет Републике Српске, омаловажавајући је и понижавајући је. То ће бити мудар одговор, у складу са законом, па ће можда неки други који данас ликују над овом ситуацијом пред којом се нашла Српска да схвате да ово није пут ка бољитку БиХ - рекао је предсједник СДС-а.

Он је истакао да се цијели овај процес неће зауставити на ове двије мјере, јер је очигледно да ће политичка криза да потраје и зато је потребно вући паметне потезе који ће заштити српске интересе, саопштено је из СДС-а.