latinica  ћирилица
28/07/2021 |  13:26 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Од четвртка пријаве за вакцинацију у УКЦ Српске

Универзитетско-клинички центар Републике Српске почиње са вакцинацијом првенствено хроничних пацијената који долазе на амбулантне прегледе, хоспитализованих пацијената и њихових породица, њихове пратње, као и свих заинтересованих грађана, саопштено је из ове здравствене установе.
УКЦ Републике Српске (фото:mojahercegovina) -
УКЦ Републике Српске (фото:mojahercegovina)

Вакцинација ће се, као и до сада, обављати на вакциналном пункту Ургентног центра (зграда Централног медицинског блока - улаз од зграде Гинекологије).

Сви заинтересовани моћи ће да добију неопходне информације и да се пријаве за вакцинацију од сутра на број телефона 051-343-030 сваки радни дан у периоду од 9.00 до 12.00 часова, наводи се у саопштењу.

- С обзиром на чињеницу да је УКЦ Српске највећа здравствена установа која збрињава највећи број пацијената у Републици Српској, а уједно и најтеже пацијенте, одлучено је да се прошири обухват програма вакцинације против вируса корона - наводе из ове здравствене установе.

Процес имунизације против Ковида-19 у највећој здравственој установи Републике Српске почео је 12. фебруара ове године када је генерални директор УКЦ Републике Владо Ђајић први у БиХ примио вакцину.

Од тада су константно вакцинисани запослени и пензионери УКЦ Српске.