latinica  ћирилица
28/07/2021 |  14:02 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

"Подршка борби против корупције"

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, у чијој ресорној надлежности је и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност, подржава рад Министарства унутрашњих послова и Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање организованог и најтежих облика привредног криминала Бањалука, у вези са јучерашњим догађајима у овом фонду.
Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију (фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију (фото: илустрација)Фото: РТРС

У саопштењу се истиче да Министарство подржава сваку активност у борби против корупције и незаконитог понашања у институцијама и у друштву генерално, и сматра да у тој борби не смије бити заштићених.

- Истовремено, осуђујемо пласирање неистинитих, непровјерених и злонамјерних информација од стране појединих медија, с циљем дезавуисања и институција и појединаца. Таквима поручујемо да министарка Сребренка Голић нити је нервозна, нити је у паници због хапшења бившег запосленика Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске јер једноставно ни једног разлога за нервозу и панику нема, нити ће их имати - додаје се у саопштењу.

Подсјећамо, полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче у послијеподневним часовима лишили су слободе три лица због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела трговина утицајем, злоупотреба службеног положаја и изнуда.