latinica  ћирилица
28/07/2021 |  14:34 ⇒ 17:12 | Аутор: СРНА

Млади спортисти из Српске на кампу "Србија те зове" (ФОТО)

Око 70 младих спортиста из Републике Српске борави у Београду гдје учествују на кампу "Србија те зове" у оквиру којег имају прилику да тренирају фудбал, одбојку, кошарку, рукомет и тенис са истакнутим спортским стручњацима, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта Српске.
Камп "Србија те зове" - Фото: СРНА
Камп "Србија те зове"Фото: СРНА

Камп је бесплатан за све учеснике, а одлазак младих спортиста из Републике Српске омогућило је Министарство породице, омладине и спорта.

Ресорна министарка Соња Давидовић изјавила да је изузетно важно да спортисти имају прилику да учествују у камповима попут овог, те да уче од великих спортиста, размјењују искуства са вршњацима и напредују.

- Намјера нам је да кроз овакве пројекте омогућимо нашим младим спортистима да се додатно усавршавају, да помјерају своје границе, раде са врхунским стручњацима и у некој блиској будућности понесу репрезентативни дрес и остварују успјехе - каже Давидовићева.

Она је истакла да Министарство породице, омладине и спорта води рачуна о домаћим спортистима са посебним акцентом на младе таленте и да се труди да им створи што боље услове за тренажне процесе, да се побољша инфраструктура али и да им омогући кроз сарадњу са Србијом и овакве пројекте да напредују и професионално се развијају.

Петнаестогодишња Марија Вулић из Женског кошаркашког клуба "Орлови" Бањалука, каже да јој много значи што је позвана на камп на којима су квалитетни тренинзи из којих се доста може научити.

- Задовољна сам са тренерима, а најдраже ми је што сам овдје имала прилику да упознам доста дјеце из различитих крајева свијета - рекла је Вулићева.

Камп "Србија те зове" (Фото. СРНА)

Камп "Србија те зове" окупио је више од 200 дјеце узраста од 12 до 15 година из различитих земаља свијета који имају прилику да раде са истакнутим спортским именима попут Милана Гуровића, Жељка Танасковића, Богдана Обрадовића и другим.

Из ресорног министарства наводе да је одлазак спортиста из Републике Српске остварен у сарадњи са Одбојкашким савезом Српске, чији предсједник Милутин Поповић, истиче да је поносан на успјешну спортску сарадњу са Србијом, а да је овај камп још једна успјешна спортска прича.

Младе спортисте, учеснике кампа јуче је примио и предсједник Србије Александар Вучић, који је истакао да је посебна прилика и посебна част да их упозна са Србијом и Београдом и да им каже да је Србија њихова отаџбина и да ће то увијек да буде.

Камп "Србија те зове" траје до 31. јула.