latinica  ћирилица
28/07/2021 |  14:40 ⇒ 14:44 | Аутор: РТРС

Ђокић: Привредни развој - предуслов стабилности

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас да је Привредна комора Српске за Владу најважнији партнер, а привредни развој Српске предуслов њене стабилности.
Привредна комора - Фото: РТРС
Привредна комораФото: РТРС

Ђокић је рекао да Влада Републике Српске уважава партнерство и са другима са којима има активан дијалог по привредним питањима, али да Комора има специфичну вриједност.

- Захваљујући сарадњи, привреда Републике Српске је у сталном развоју. Резултати који се остварују у привреди Републике Српске нису занемариви и поред низа ограничења и проблема које имамо и негативног утицаја корона вируса на пословање привреде и индустрије - истакао је Ђокић.

Он је рекао да је на састанку договорено да ресорно министарство и Привредна комора Републике Српске наставе заједно да дјелују на презентацији привредних потенцијала Српске и развијању интереса код потенцијалних домаћих и страних инвеститора, те да ће заједнички наступати приликом неких значајних посјета појединим земљама региона.

Ђокић је рекао да је област снабдијевања електричном енергијом веома значајна за привреднике и индустрију у Републици Српској.

- Привредни развој Републике Српске је предуслов стабилности Републике Српске. Сва друга прича како ће ту стабилност на неки други начин осигурати за мене није реална. Једино је реална да у реалном животу радимо и правимо резултате - закључио је Ђокић.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић рекао је новинарима да је на састанку било говора о производњи електричних аутомобила и законских рјешења која прате ту област у Републици Српској.

Он је рекао да је било говора о предстојећој изради подзаконских аката који проистичу из Закона о гасу.

Ћорић је рекао да га је Ђокић детаљно информисао о кретањима у области енергетике, изградњи нових енергетских објеката у Републици Српској.