latinica  ћирилица
28/07/2021 |  15:23 ⇒ 15:26 | Аутор: СРНА

Махмутовић користио службено возило и пријетио полицији

Замјеник министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Џевад Махмутовић без ичијег знања и питања користио је службени аутомобил у приватне сврхе, путујући са породицом, а при том не поштујући саобраћајне прописе и законе.
Џевад Махмутовић (фото:mhrr.gov.ba) -
Џевад Махмутовић (фото:mhrr.gov.ba)

Махмутовића је током протеклог викенда у рутинској контроли учесника у саобраћају у општини Шековићи зауставила полиција Републике Српске, док је управљао службеним аутомобилом форд мондео.

У аутомобилу су се налазила и његова супруга и двоје малољетне дјеце.

Приликом контроле полицајци су уочили да дјеца, која су сједила на задњем сједишту, не користе сигурносне сједалице за возило, те су Махмутовића упозорили да су сједалице обавезне и да је починио саобраћајни прекршај, те да су за непоштовање ових законских одредби предвиђене новчане казне.

У складу са законским прописима полиција је написала казну, због чега је Махмутовић према полицајцима постао изузетно дрзак и нељубазан уз питање да ли они знају ко је он. Чак им је и пријетио да ће се, како је, рекао поново срести.

Полицајци су професионално и службено одреаговали на пријетње и увредљиво понашање и упозорили га да се закон мора поштовати и да је за све исти.

- Очигледно замјеник Махмутовић мисли да је изнад закона и да не треба да га поштује чим се према службеним лицима понаша бахато и безобразно. Полиција Републике Српске је у служби свих грађана и професионално и савјесно обавља свој посао - рекао је Срнин извор.

У Министарстви за људска права и избјеглице Срни су рекли да за тај период Махмутовић није тражио путне налоге, нити је била најављена употреба службеног возила овог министарства.

Према истом извору, Махмутовић сваког викенда, на рачун буџетских корисника, службеним возилом путује у Тузлу гдје му живи породица.