latinica  ћирилица
28/07/2021 |  17:05 | Аутор: РТРС

Лукић од 28. јуна није запослен у Фонду за заштиту животне средине

Поводом јучерашње акције Министарства унутрашњих послова у којој су приведене три особе у Бањалуци, Фонд за заштиту животне средине Републике Српске ставио је на располагање МУП-у и Тужилаштву Српске сву тражену документацију и очекује објективну истрагу која ће утврдити постоје ли елементи који у себи носе обиљежја кривичног дјела.
Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске - Фото: Screenshot
Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике СрпскеФото: Screenshot

Из Фонда наводе да је Небојша Лукић, који је јуче лишен слободе, био запослен у Фонду на мјесту руководиоца сектора за имплементацију пројеката, а радни однос је прекинуо споразумним раскидом 28. јуна због преласка на друго радно мјесто.

- Не желећи да се упуштамо у коментарисање активности полиције и тужилаштва, изненађени смо привођењем нашег донедавног радног колеге Небојше Лукића, имајући у виду његове досадашње изузетне резултате у пословања и професионалност у раду и желимо да вјерујемо да није начинио дјела која му се, како се преноси у јавности, стављају на терет - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да Фонд за заштиту животне средине до сада није користио новчана средства из европских фондова, како су пренијели поједини медији.

- Захваљујући професионалном односу и изузетним пословним резултатима Фонда у област заштите животне средине и енергетске ефикасности, у Републици Српској реализовано много пројеката који су унаприједили стање у овим областима и дали значајан допринос развоју многих привредних субјеката, очувању и отварању нових радних мјеста као и стварања бољих услова за живот грађана и бољег пословног амбијента - навели су из Фонда.