latinica  ћирилица
28/07/2021 |  17:54 ⇒ 21:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Ко мисли да одлуке могу да се намећу, не чини добро никоме

Онај ко је мислио да одлуке могу да се октроишу или намећу, и да буду усмјерене против интереса једног народа, чини се да није добро донио ни једном од народа у БиХ, како год то некоме изгледало, поручио је данас предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол) -
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол)

Вучић је у Скопљу, на питање у вези са ситуацијом у БиХ и Републици Српској, а поводом заоштравања ситуације између Сарајева и Бањалуке након одлуке одлазећег високог представника Валентина Инцка о забрани негирања геноцида и да ли је тим поводом данас разговарао са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, рекао да данас није разговарао са њим, али јесте синоћ, те поновио да ће са представницима Републике Српске разговарати у Београду, 4. августа.

- Нисам се чуо данас са Додиком. Јуче смо разговарали, али ћемо се видјети 4. августа, примићемо руководство Републике Српске у Београду, прије обиљежавања годишњице "Олује" у Бусијама - рекао је Вучић и додао:

- Разговараћемо и надам се да ће људи у БиХ и Републици Српској наћи рационалан начин да превазиђу тренутне проблеме, вјерујем у то. Да сачувамо мир.