latinica  ћирилица
28/07/2021 |  23:20 | Аутор: СРНА

Мандић: Резолуцијом о Сребреници покренуто антисрпско коло

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је вечерас да је резолуцијом о Сребреници у Скупштини Црне Горе покренуто антисрпско коло.
Андрија Мандић (Фото: Н1) -
Андрија Мандић (Фото: Н1)

На академији у селу Велика поводом годишњице злочина који су починили припадници дивизије Принц Еуген и Скендербег 1944. године када су у једном дану убили више од 600 мјештана дјеце, жена и старији особа, Мандић је оптужио скупштинску већину да се умијешала и нанијела бол браћи и страдалницима западно од Дрине, умјесто да се баве страдањима у Велици и Пиви.

- Антисрпско коло је Резолуцијом о Сребреници у Скупштини Црне Горе кренуло одавде. Да ли је ико могао данас замислити да ће се то десити - истакао је Мандић.

Према његовим ријечима, доношењем такве резолуције направљен је велики проблем Србима у Републици Српској и Србији.

Он је рекао да је на академији у Велици вечерас био и начелник општине Братунац Срђан Ранкић који је дошао у Подгорицу да преда захтјев Скупштини Црне Горе да се "поништи несрећна Резолуција о Сребреници и да се скине срамота са образа Црне Горе".

Мандић је истакао да је Ранкић дошао да у име живих Срба из Подриња тражи правду за 3.267 убијених сународника из Сребренице и Братунца који су звјерски побијени 1992. и 1993. године на том подручју.