latinica  ћирилица
29/07/2021 |  10:34 ⇒ 15:54 | Аутор: СРНА

"Власт и опозиција сложно да одбаце наметнуте одлуке"

Асоцијација ветерана специјалних јединица Војске Републике Српске позвала је данас власт и опозицију да буду сложни у одбацивању наметнутих одлука високог представника и да сада сачувају Српску као што су је борци у рату сложно стварали и бранили.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Пружамо пуну подршку договору власти и опозиције о заједничком дјеловању у новонасталој ситуацији у Републици Српској, пратићемо како ће се политичко руководство, позиција и опозиција, понашати о овом питању и сигурно ћемо реаговати ако неко покуша да изда интересе Републике Српске - истакли су из Асоцијације.

У саопштењу удружења која окупљају ратне ветеране наводе да су забринути ситуацијом која је изазвана наметањем одлуке високог представника о "забрани негирања геноцида у Сребреници".

- Борци ствараоци Републике Српске очекују слогу од политичког руководства, позиције и опозиције, по овом питању, јер смо у рату били сложни и наша слога је довела до стварања Републике Српске - наводи се у саопштењу.

Асоцијацију ветерана специјалних јединица чине удружења "Бели вукови" са Пала, Гарда из Шековића, "Вукови са Дрине" из Зворника, "Тобутски соколови" из Лопара, "Мандини лавови" из Угљевика, диверзантска чета "Пеша" из Брчког и Гарда "Пантери" из Бијељине.