latinica  ћирилица
29/07/2021 |  10:51 | Аутор: СРНА

Хрватска: Расте број заражених

Хрватски министар здравља Вили Берош изјавио је данас да је у Хрватској забиљежено 188 нових случајева заразе вирусом корона и да раст новозаражених и даље позива на опрез.
Загреб - Фото: РТРС
ЗагребФото: РТРС

- Удио новозаражених у броју тестираних у задња 24 часа је 3,21 одсто, на болничком лијечењу су 143 особе од којих је 11 на респиратору - рекао је Берош на сједници хрватске Владе.

Он каже да о озбиљности и посљедицама болести говори податак о броју обрађених пацијената са пост-ковид синдромима у болницама који је у сталном порасту и тренутно износи преко 3.000.

Берош је навео да је у Хрватској утрошено више од три милиона доза вакцина, те да је вакцину примило 48,2 одсто одраслог становништва, а обје дозе 43 одсто, преносе хрватски медији.

Министар унутрашњих послова Давор Божиновић рекао је да раст броја новозаражених не представља изненађење с обзиром на велики број туриста у Хрватској, те подсјетио на нове мјере у жупанијама на Јадрану чији је циљ да сев ограниче превелика окупљања.

Он је навео да је током викенда проведен појачани инспекцијски надзор на подручју Далмације у 20 угоститељских објеката, хотела и ноћних клубова, те да су санкције изречене за пет угоститељских објеката због непридржавања мјера.