latinica  ћирилица
29/07/2021 |  10:58 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Влада дала сагласност за измјене Кривичног законика и Приједлог закона; Сједница НСРС у 12.00 (ВИДЕО)

Влада Српске утврдила је данас Мишљење на Приједлог закона о допуни Кривичног законика Републике Српске, по хитном поступку.
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) - Фото: РТРС
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)Фото: РТРС

- Влада Републике Српске сматра да је Приједлог закона о допуни Кривичног законика Републике Српске, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се исти може упутити у даљу процедуру - наводи се у саопштењу Бироа за односе са јавношћу Владе Српске.

У саопштењу се наводи да је Влада Републике Српске данас утврдила и Мишљење на Приједлог закона о непримјењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона Босне и Херцеговине, по хитном поступку.

- Влада Републике Српске сматра да је Приједлог закона о непримјењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона Босне и Херцеговине, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се исти може упутити у даљу процедуру - истакнуто је у саопштењу.

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о измјенама Кривичног законика и Приједлогу закона о непримјењивању одлуке високог представника биће одржана сутра са почетком у 12.00 часова.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће на посебној сједници бити манифестован политички склад и потпуно јединство о важном питању које је наметнуто Републици Српској.

Прије почетка сједнице, лидери парламентарних странака још једном ће сјести за заједнички сто, а на столу ће бити и оставка српског члана Предсједништва БиХ, али под једним условом - да се не бира нови члан из српског народа.