latinica  ћирилица
29/07/2021 |  11:36 ⇒ 11:36 | Аутор: СРНА

Гацко: Меџлис Исламске заједнице незаконито гради споменик припадницима тзв. Армије БиХ

Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе Гацко утврдило је да је Меџлис Исламске заједнице у Мјесној заједници Кула без законом прописане документације почео изградњу спомен-обиљежја погинулим припадницима такозване Армије БиХ, те је издало налог да се радови обуставе, саопштено је из кабинета начелника општине Гацко.
Гацко - Фото: РТРС
ГацкоФото: РТРС

- Оно што додатно забрињава јесте информација добијена из Полицијске станице Гацко да је у суботу, 31. јула, предвиђено одржавање комеморативног скупа са истакнутим заставама и другим обиљежјима такозване Армије БиХ, а очекује се долазак већег броја припадника Патриотске лиге БиХ. Ова вијест проширила се међу становницима Гацка и изавала узнемиреност - наводи се у саопштењу.

На састанку представника Скупштине општине, Полицијске станице Гацко и инспектората, који је одржан тим поводом, закључено је да буду предузете све прописане мјере и радње које ће допринијети очувању добросусједских односа на подручју општине Гацко.

- У том циљу одржан је састанак са представником организатора коме је предочено коју све законом прописану документацију мора посједовати да би се спомен-обиљежје могло поставити и затражено је уклањање обиљежја такозване Армије БиХ - наводи се у саопштењу.

Из кабинета начелника општине Гацко истичу да је приоритет одржавање добрих међунационалних односа који су на високом нивоу.

- Изражавамо наду да ће у будућности организатори оваквих и сличних манифестација водити рачуна да својим чињењем не стварају тензије међу становништвом наше општине - наводи се у саопштењу.