latinica  ћирилица
29/07/2021 |  11:39 ⇒ 11:41 | Аутор: РТРС

Адико банка Бањалука остварила добит од 4,47 милиона КМ

Адико банка Бањалука у првом полугодишту 2021. године остварила је добит од 4,47 милиона КМ, што је пораст за 108 одсто у односу на исти период прошле године, саопштено је из ове банке.
Адико банка - Фото: РТРС
Адико банкаФото: РТРС

Чак и у поређењу са периодом прије вируса корона, у првој половини 2019. године, банка је повећала добит за 46 одсто, наводи се у саопштењу.

- Овакав резултат јасно показује значајан допринос и стабилну позицију Адико банке Бањалука на финансијском тржишту Републике Српске - поручују из Адико банке Бањалука.

На пољу банкарства са становништвом и малим и средњим предузећима, банка нуди производе и услуге засноване на резултатима испитивања тржишта, фокусирајући се на потребе клијената и малих и средњих предузећа.

- Наши клијенти су препознали предности јасног, једноставног и директног банкарства које нуди Адико банка Бањалука - истакли су из Адико банке Бањалука.

Нето приход од камата и накнада порастао је за 6,3 одсто у односу на исти период 2020., а за 12,5 године у односу на прву половину 2019. године, наводи се у саопштењу.

- Поносан сам на сваког запосленог који је својим континуираним залагањем допринио овим одличним резултатима. Заједно смо постигли овај резултат остајући потпуно посвећени потребама наших клијената - истакао је предсједник Управе Адико банке Бањалука Срђан Кондић.

Пратећи и имплементирајући савремене функционалности у дигиталном банкарству, уз фокус на поједностављење процеса, Адико банка Бањалука остаје поуздан партнер грађанима и привредним субјектима Републике Српске и Брчко Дистрикта, наводи се у саопштењу.

- Дигитализацијом пословања и комуникације са клијентима испуњавамо њихове свакодневне потребе и предано настављамо да јачамо чврсту позицију Адико банке Бањалука на финансијском тржишту и у будућем периоду - закључио је Кондић.

Посебан фокус Адико банке Бањалука у наредном периоду и даље ће да буде пословање са становништвом и малим и средњим предузећима, побољшање цјелокупне услуге, те брзина реализације услуга и дигиталних могућности банке.