latinica  ћирилица
29/07/2021 |  11:51 ⇒ 30/07/2021 | 08:13 | Аутор: СРНА

Вечерас почиње 21. Интернационални џез фестивал на Зеленковцу

На Зеленковцу код Мркоњић Града вечерас почиње 21. Интернационални џез фестивал, на којем ће се представити музичари из Аустрије, Србије, Хрватске и БиХ.
Зеленковац - Фото: РТРС
ЗеленковацФото: РТРС

Организатор Боро Јанковић рекао је Срни да је све спремно за почетак фестивала и да су сви музичари потврдили свој долазак.

- Лијепо је вријеме, све је спремно, на кампу се постављају шатори и има поприлично свијета. Атмосфера је оптимистична и очекујемо добар фестивал - истакао је Јанковић.

Данас ће наступити Ђелић/Марјановић/Стрићевић трио из Београда и "Алт бегс" /Алт багс/ из Новог Сада.

Сутра ће се представити Франолик Ћулап Габрић /Франолиц Ћулап Габрић/ из Загреба, Антуан Сонди Хандри из Тузле и "Јалл ауx yеуx" из Бихаћа.

У суботу, 31. јула, на фестивалу ће наступити бендови, "Герецки" из Новог Сада, Квинтет "?" из Београда, "Лесандрам џез трио" /Лесандрум јазз трио/ из Тополе и "Реуф Јаблан Реера" из Беча.

Фестивал ће бити завршен у недјељу, 1. августа, наступима "Кајтез анд Тхе Ганг" из Бањалуке и "Бјути дуо" /Беаутy Дуо/ из Приједора.

Џез фестивал на Зеленковцу је јединствен и препознатљив по изузетно природном амбијенту, избору извођача, начину организовања и својој одрживости.

Покровитељ џез фестивала је општина Мркоњић Град.