latinica  ћирилица
29/07/2021 |  12:24 ⇒ 12:28 | Аутор: srpskainfo.com

Кошаркашице Србије поражене од Шпаније

Кошаркашице Србије доживјеле су први пораз на Олимпијским играма. Шпанија је савладала европске шампионке 85:70 захваљујући сјајном шуту за три поена у другом дијелу.
Србија - Шпанија - Фото: FIBA Europe
Србија - ШпанијаФото: FIBA Europe

Прва четвртина је донијела велику борбу са пуно преокрета током меча. Екипе су се смјењивале у вођству. Србија је у другој четвртини заиграла пуно боље па су изабранице Марине Маљковић успјеле да направе серију и да јаком одбраном дођу до двоцифрене предности 31:21 на крилима Јелене Брукс и Ивон Андерсон.

У финишу другог дијела судије су заштитиле Ндур која је то знала да искористи, па је Шпанија у финишу другог дијела смањила заостатак на само три поена до одласка на одмор (41:44).

На старту треће четвртине Србија је успјела још једном да се одлијепи на плус 8 (49:41), али се Шпанија вратила шутем за три поена. Касорла је погодила три пута и иницирала је преокрет 57:55.

Торенс је новом тројком на старту посљедње четвртине довела своју репрезентацију на плус шест (64:58). У тим тренуцима Србија је промашила неколико зицера, али су и судије допустиле нешто јачу игру у одбрани Шпанији. "Фурија" је то искористила да дође до 71:62 на пет минута прије краја, а Србија није имала рјешење за Албу Торенс.

Ивоне Андерсон је у тим тренуцима преузела одговорност и прекинула серију те са четири везана поена смањила на 71:66. На другој страни је узвратила Ндур са везаним поенима и вратила је своју репрезентацију на плус 10 (76:66) и одлучила побједника.

У побједничком тиму Торенс је убацила 25 поена, а Ндур је додала 20. У Србији је најефикаснија била Јелена Брукс са 16 поена.