latinica  ћирилица
29/07/2021 |  13:55 | Аутор: СРНА

Нова Варош: Више нема отвореног пламена, хеликоптери бацили 41 тону воде

Припадници Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије успјели су данас да пресијеку западну страну пожара који је захватио борову шуму код Нове Вароши у Златиборском округу и, за сада, више нема отвореног пламена.
Хеликоптер МУП-а Србије (Фото: mupsrbije) - Фото: Instagram
Хеликоптер МУП-а Србије (Фото: mupsrbije)Фото: Instagram

У гашењу пожара ангажован је 81 ватрогасац, 33 возила, као и четири хеликоптера, која су током пријеподнева у 32 налета избацили око 41 тону воде, саопштено је из МУП-а Србије.

Замјеник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Владо Племић истакао је да ситуација са пожаром у највећој мјери зависи од метеоролошких услова, али да очекује да неће доћи до погоршања ситуације.

Он је додао да нема више отвореног пламена, али се у поподневним часовима може очекивати да дође до "крунског пожара", због чега су ватрогасци размјештени на тачкама које су потенцијално опасне.

Ватрогасци из Нове Вароши, Пријепоља, Ужица, Чачка, Крагујевца, Краљева, Новог Пазара, Јагодине, Крушевца, Београда, Ваљева, Новог Сада и Прокупља ангажовали су све капацитете како би се изборили са ватреном стихијом на изузетно неприступачном терену и уз отежавајуће временске прилике.

Прије три дана је у близини мјеста Негбине код Нове Вароши избио пожар који је захватио око 150 хектара четинарске шуме.