latinica  ћирилица
29/07/2021 |  14:01 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Додик: Пријава против новинара напад на Србе (ВИДЕО)

Кривична пријава коју је предсједник Скупштине општине Сребреница Ћамил Дураковић поднио против новинара РТРС-а Бранимира Ђуричића због, како је навео, порицања геноцида у Сребреници, генерално представља напад на Србе и све институције на простору Српске, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Дураковић поднио пријаву против Ђуричића - Фото: Screenshot
Дураковић поднио пријаву против ЂуричићаФото: Screenshot

Додик каже да иза оваквих пријава стоји намјера да се новинарима забрани да мисле, говоре и информишу јавност.

 - Шта рећи, имате ситуацију да Ћамил Дураковић, представник муслимана, пријављује Србина, јер мисли да он крши неки закон који је тешко доказати. Биће интересантно гледати како је могуће да тужиоци и судије могу да прихвате на овај начин наметнуту неку правну одредбу, а да сами знају да тога нема - каже Додик.

Додик сматра да је рјешење да се сви сами пријаве Тужилаштву.

- Ја сам то синоћ урадио да ме не би пријављивали муслимани - рекао је Додик.

Говорећи о могућим посљедицама по грађане Републике Српске, Додик је рекао да ће у свим полицијским станицима бити успостављени бројеви које ће грађани моћи да позову и пријаве уколико имају проблеме у вези са овим питањем, те да ће полиција бити спремна да заштити сваког рађанина Српске.

- Уколико буде било активности СИПА по том питању, наша сљедећа одлука биће да ће се они протјерати из Републике Срспке и неће моћи овдје да институционално дјелују - истакао је Додик.