latinica  ћирилица
29/07/2021 |  16:10 | Аутор: СРНА

Вишковић задовољан због убрзаног процеса вакцинације

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић имао је данас телефонске разговоре са директорима више домова здравља у Српској о динамици процеса имунизације становништва против вируса корона.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Поједини домови здравља већ су организовали и пунктове за вакцинацију против ковида 19 у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине како би омогућили становништву што приступачнији и бржи процес вакцинације.

Предсједник Владе изразио је задовољство убрзаним процесом вакцинације, са нагласком на појачан рад вакциналних пунктова, те вакцинацијом лица без претходног заказивања термина.

- Пандемија нас је као друштво у цијелини снажно погодила. Штаб за ванредне ситуације више од годину дана максимално је ангажован да сачува здравље грађана и економију Републике Српске у овом изазовном времену - рекао је предсједник Владе у изјави за Срну.

Он је апеловао на грађане Републике Српске да схвате озбиљност ситуације и позвао их да искористе повољну епидемиолошку ситуацију и да се вакцинишу.

Република Српска располаже довољним количинама вакцина, које се континуирано достављају здравственим установама, а тренутно су на располагању вакцине више произвођача - Синофарм, Синовак, Астра Зенека, Фајзер и Спутњик.

Од почетка процеса вакцинације у Републици Српској, од 12. фебруара до данас, првом дозом вакцине вакцинисано је скоро 180.000 грађана, док је потпуно вакцинисано више од 101.000.

Само у посљедњих 14 дана масовне вакцинације, у данима када је вршена вакцинација у здравственим установама у Републици Српској, првом или другом дозом вакцине вакцинисано је скоро 50.000 грађана.