latinica  ћирилица
29/07/2021 |  16:23 ⇒ 16:29 | Аутор: РТРС

Вања Мишић и Сања Чолић Зелић обиљежиле 10 година заједничког рада

У Банском двору у Бањалуци синоћ је одржан концерт Вање Мишић и Сање Чолић Зелић, којим су обиљежиле 10 година заједничког рада.
Вања Мишић и Сања Чолић Зелић - Фото: РТРС
Вања Мишић и Сања Чолић ЗелићФото: РТРС

Концертом на којем је публика уживала у њиховим ауторским нумерама, али и познатим домаћим и свјетским хитовима, отворена је љетна сезона догађаја у Арт дворишту.

Публика је била у прилици да ужива у композицијама Адел, Ејми Вајнхаус, Идола, Индекса, Марка Тоље, али и у премијерном извођењу Вањине нове пјесме која ће ускоро бити представљена јавности.

- Вечерас смо имале већу одговорност пред публиком баш због тога што овим концертом обиљежавамо деценију заједничког рада. У мојој глави овај број година и даље звучи невјероватно с обзиром да ја имам 28 година, али на вријеме сам почела са свиркама. Сања и ја много тога учимо једна од друге и то је процес који није коначан и мислим да управо из тог разлога настаје магија када смо заједно на сцени - рекла је Вања Мишић.

Сања каже да Вања углавном предлаже композиције.

- Обично пјевачима пустим да они одлуче шта ћемо свирати, јер они имају оно своје унутрашње зашто их је пјесма привукла. Мој посао је да стално смишљам како да ту пјесму "покварим" у смислу да је урадимо да то буде наша обрада, врло често то буде ники џез или реге ритам - истиче она. 

Директор Банског двора Младен Матовић нагласио је да је посебан је осјећај поново видјети Арт двориште испуњено до посљедњег мјеста.

- Мислим да нисмо могли на љепши начин озваничити почетак пете узастопне сезоне љетних културних дешавања Банског двора. Показало се да су простори Арт дворишта и Арт терасе,  који су отворени у претходних неколико година, у потпуности оправдали наша очекивања и Бањалуци дали  један нови и препознатљив програмски садржај током љета, када је већина установа праву паузу у свом раду. И овог љета смо припремили квалитетан и  разноврстан културни  програм и очекујемо, као и претходних година, велико интересовање публике и још једну успјешну сезону - рекао је Матовић.

Због великог интересовања публике још један концерт ове двије музичарке биће одржан вечерас у 21.00 час.