latinica  ћирилица
29/07/2021 |  17:40 ⇒ 18:08 | Аутор: СРНА

Тиват ће помоћи градњу Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар"

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов данас је у Тивту разговарао са потпредсједником ове општине Владимиром Арсићем.
Милорад Арлов са представницима Тивта - Фото: РТРС
Милорад Арлов са представницима ТивтаФото: РТРС

- Упознао сам потпредсједника општине Тиват са великим хуманим пројектима нашег Одбора за наш народ на Косову и Метохији, посебно о заовршетку градње Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метеохији - истакао је Арлов.

Арсић је најавио помоћ у изградњи овог центра.

- Ја сам поријеклом са Косова и знам тежину живота на Косову и Метохији. У складу са могућностима, пружићемо помоћ за довршетак градње Дневног центра. Хвала Републици Српској и Одбору што помаже мој народ на Косову и Метохији - рекао је Арсић.

Арлов је навео да је потребно још 40.000 евра за завршетак градње и опремања Центра.

- То је велики хумани пројекат и хумани манастир који је настао из хуманости Одбора, Републике Српске и свих хуманих људи и институција који ће помоћи изградњу. Посебно се овом завшетку радују 164 дјеце и младих са потешкићама у развоју, њихови родитељи и руководство Удружења родитеља "Подржи ме" за које градимо овај центар - истакао је Арлов.

Арлов је поклонио Арсићу књигу "Хумано срце Српске".

Данашњи састанак организовало је Удружење "Михољски збор" из Тивта, а присуствовали су и пријатељи Одбора из Косовске Митровице и Грачанице.