latinica  ћирилица
29/07/2021 |  18:40 ⇒ 22:30 | Аутор: РТРС

Отворена приједорска "Патрија", регионални тржни центар

У Приједору је отворен обновљени Тржни центар "Патрија", један од симбола овог града.
Робна кућа Патрија - Фото: СРНА
Робна кућа ПатријаФото: СРНА

Ријеч је о инвестицији од 17 милиона КМ.

У Тржном центра "Патрија" биће запослено око 150 радника, а многима од њих ово је први посао.

Јелена Каран је рекла да је отварање "Патрије" за њу значајно, јер је добила прилику да добије прво запослење.

Наводи да је тек завршила средњу школу и да је ово за њу нови почетак.

Анастасија Стојић је завршила школу прије двије године и покушавала је у више наврата да се запосли, а таква могућност јој је пружена тек у "Патрији".

Иначе, Робна кућа "Патрије" отворена је већ давне 1979. године. Босиљка Грубић, радићу у њој од отварања, зарадила је пензију. Каже да је срећна што је један од симбола града обновљен.

Она је подсјетила да је у "Патрији" увијек било робе и да је својим изгледом и трговцима ова робна кућа била на понос Приједору.

Међутим, како каже Приједорчанка Слободанка Веселиновић, већ дужи период је "Патрија" била запуштена, па је сада њено обнављање за сваку похвалу.

Обнова "Патрије", која се налази у центру града, почела је прије двије године. Надлежни истичу да је уложено око 17 милиона марака. Реновирани објекат простире су на 9,5 хиљада квадратних метара, што је за око три хиљаде више него прије обнове.

Синиша Тривић, управник Тржног центра "Патрија", рекао је да су осим продавница и бутика, посјетиоцима на располагању кино, ресторан, кафе бар, а за најмлађе и дјечије играонице.

Он је нагласио да су настојали да за свакога понуде по нешто, те да посјета "Патрији" буде задовољство за цијелу породицу.

У Тржном центру најављују да ће ускоро уредити и паркинг простора са око стотину мјеста.