latinica  ћирилица
29/07/2021 |  18:41 ⇒ 18:46 | Аутор: СРНА

Семинар о спровођењу развојних пројеката

Развојна агенција Републике Српске организује од 27. до 30. јула у Требињу семинар "Инструменти за идентификацију, припрему и спровођење развојних пројеката" намијењен полазницима са подручја тог града и општине Билећа.
Развојна агенција Републике Српске (фото: facebook.com/agencijarars) -
Развојна агенција Републике Српске (фото: facebook.com/agencijarars)

Циљ је обука запослених у јединицама локалне самоуправе и локалним
развојним агенцијама, институцијама, јавним предузећима и невладиним организацијама који се баве економским развојем у области идентификације, припреме и спровођења развојних пројеката, као и основама процедура јавних набавки по смјерницама које захтијевају међународне институције.

Семинар пружа могућност да се кроз рад у групама припреме пројектни приједлози према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције, али и све већи број домаћих институција.

- Након обуке, јединице локалне самоуправе и институције добијају оспособљен кадар, који у складу са потребама може, самостално /или у пројектном тиму/, да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима ЕУ и другим донаторима у БиХ - саопштила је Развојна агенција.

Ова агенција до сада је организовала 22 обуке које је успјешно завршило 388 полазника из 51 јединице локалне самоуправе у Републици Српској.

Изјаве за медије планиране су за сутра у 10.30 часова у Јавној установи "Дом
младих" Требиње.