latinica  ћирилица
29/07/2021 |  19:21 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Требињци у редовима пред вакциналним пунктом (ВИДЕО)

Интензивира се вакцинација становништва у Српској, а здравствене установе за све заинтересоване грађане нуде по неколико врста вакцина.
Вакцинација - Фото: РТРС
ВакцинацијаФото: РТРС

У Требињу је велико интересовање грађана за вакцинацију, па се данас чекало у редовима на пункту у спортској дворани. Вакцинисани су грађани који су били пријављени посредством службе породичне медицине, и то вакцинама Спутњик и Синофарм. Истовремено, Дом здравља је организовао "дан отворених врата" за вакцину Синовак, па су се овом вакцином без претходне најаве могли вакцинисати сви заинтересовани грађани.

Начелница службе породичне медицине ДЗ Требиње Татјана Бошњак рекла је да су сада у могућности да вакцинишу најширу популацију, како радно способно становништво, тако и млађе.

Универзитетски клинички центар Републике Српске од данас је отворио линију 051/343-030 за пријављивање грађана за вакцинацију. Биће омогућено и пацијентима који су тренутно на болничком лијечењу да се вакцинишу током боравка у болници.

У Источном Сарајеву је почела ревакцинација грађана који су примили прву дозу вакцине Спутњик у мају, као и вакцинација Синофармом и Астра Зенеком. Вакцинални пункт у Основној школи "Свети Сава" отворен је без заказивања данас и сутра.

Из епидемиолошких служби позивају све грађане који су се вакцинисали у Србији или некој другој земљи, да се такође пријаве у надлежне здравствене установе ради прецизног евидентирања и увида у ток имунизације.