latinica  ћирилица
29/07/2021 |  21:17 | Аутор: СРНА

Због екстремне температуре црвено упозорење за југ и југоисток

Црвени метеоаларм сутра ће бити упаљен за подручја Фоче, Вишеграда, Требиња и Мостара због екстремно високе температуре ваздуха која ће бити и до 41 степен Целзијусов.
Велике врућине (фото:N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA) -
Велике врућине (фото:N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA)

Температура ваздуха на подручју Требиња и Мостара током дана ће се кретати између 38 и 41 степен Целзијусов, објављено је на страници Метеоаларма.

Уз ријеку Дрину, на ширем подручју Фоче и Вишеграда, предвиђа се топла ноћ, а преко дана веома вруће уз температуру од 38 до 40. Мање вруће биће на планина, али се и тамо очекују око 32 степена.

За остала подручја Републике Српске и Федерације БиХ сутра је упаљено наранџасто упозорење.

Топла ноћ очекује подручје уз ријеке Уну, Сану, Саву, преко Посавине до Семберије, као и подручје Бањалуке, а вруће ће бити и преко дана са температуром од 35 до 38 степени Целзијусових, локално и више.

На подручју Бихаћа и Тузле температура ваздуха биће између 35 и 37, Сарајева између 36 и 38, а на подручју Ливна до 35 степени.

Црвени метеоаларм подразумијева веома опасно вријеме и нарочито опасне временске појаве, таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбједност људи и животиња.

Наранџасти метеоаларм указује на опасно вријеме јер су прогнозиране неуобичајене временске прилике.