latinica  ћирилица
30/07/2021 |  07:33 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Додик: Изетбеговић иде у лов на вјештице, а БиХ пуца по шавовима

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да се СДА неће опоравити у бошњачком политичком тијелу чак и ако Бакир Изетбеговић од јутра до мрака настави да напада Додика, јер је и Бошњацима јасно да он иде у лов на вјештице док се у СДА одвија егзодус кадра, а БиХ пуца по шавовима.
Милорад Додик (фото;Siniša Pašalić / RAS Srbija) -
Милорад Додик (фото;Siniša Pašalić / RAS Srbija)

Упитан да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву у којој њега оптужује за нефункционисање БиХ, Додик је рекао да је штета што и након 26 година Бакир Изетбеговић за нефункционисање БиХ тражи кривицу у свима осим у својој партији, чији је лидер жртвовао и мир за БиХ.

- Није му довољно да Додиком и његовом политиком ни домаћој публици објасни зашто два од три народа неће овакву БиХ и зашто Бошњаци, подржани међународним фактором, стално и изнова генеришу кризе у БиХ - истакао је Додик.

Лидер СНСД-а је упитао зашто су у Дејтону писали Устав на који ће пристати Срби и Хрвати, а након Дејтона га мијењали само да буду задовољни Бошњаци.

- Изетбеговићу је лакше да путем парола полуистина и лажи објашњава актуелни тренутак у БиХ, него да реално сагледа ћорсокак у којем се данас налазимо - нагласио је Додик.