latinica  ћирилица
30/07/2021 |  10:12 | Аутор: СРНА

У понедјељак угоднија температура ваздуха

У Републици Српској за викенд ће бити сунчано и топло са дневном температуром ваздуха и до 40 степени Целзијусових, док се у понедјељак, 2. августа, очекује нешто угоднија температура, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Предстојећа ноћ биће ведра и топла, на сјевероистоку, истоку и југу локално тропска, док ће сутра током дана бити сунчано, веома вруће и спарно вријеме уз малу дневну облачност.

Због притицања мање топлог ваздуха на крајњем западу и сјеверозападу, центар врућине ће бити на сјевероистоку, истоку и југу. Увече на сјевероистоку и истоку доће до умјереног развоја облака који може условити по који пљусак и грмљавину уз доњи ток ријеке Дрине.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 23, а највиша дневна од 33 до 37, локално на сјеверу, истоку и југу до 39-40 степени Целзијусових.

Ноћ са суботе на недјељу, 1. август, биће ведра и топла, на сјевероистоку, истоку и југу локално тропска.

Првог дана августа јутро ће бити ведро у већини предјела, а због прилива влажног ваздуха на западу доћи ће до постепеног наоблачења уз могућност по којег пљуска на југозападу, крајњем западу и сјеверозападу.

Током дана биће промјењљиво облачно уз сунчано вријеме, понегдје пролазно са сунчаним интервалима, док ће послије подне и увече бити услова за локалне пљускове и ријетку грмљавину на крајњем западу, сјеверозападу, те дијелом на сјеверу, а од централних крајева на исток југ промјенљиво облачно, али и даље веома вруће.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 23, а највиша дневна од 33 до 38, локално на истоку и око 40 степени Целзијусових.

У понедјељак, 2. августа, уз прилив свјежијег ваздуха са запада ноћ ће бити угоднија и свјежија, уз промјенљиву до претжну облачност у сјеверној половини земље, на југу и даље топла.

Јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно у сјеверној половини земље, а у јужној ведрије и сунчано, док ће током дана бити сунчано уз малу до умјерену облачност и угоднију љетну температуру.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 18, на југоистоку и југу до 20, а највиша дневна од 27 до 33, локално на југоистоку и југу до 35 степени Целзијусових.

У уторак, 3. августа, ноћ ће бити угоднија и свјежија, док ће јутро бити ведро или уз малу до умјерену облачност.

Током дана биће сунчано уз малу до умјерену облачност и поновни раст температуре ваздуха, а поподне се очекује наоблачење у јужној половини земље и на истоку.

Минимална температура ваздуха биће од 13 до 18, на југоистоку и југу до 20, а највиша дневна од 29 до 34, локално на сјеверу, југоистоку и југу до 36 степени Целзијусових.