latinica  ћирилица
30/07/2021 |  11:20 ⇒ 12:19 | Аутор: РТРС

"Смијенити Дураковића, Српску нико не смије да вријеђа"

Уједињена Српска тражи од свих коалиционих партнера у Скупштини општине Сребреница смјену предсједника Скупштине у овој локалној заједници Ћамила Дураковића јер нико не смије да вријеђа Републику Српску и њене грађане.
Уједињена Српска - Фото: илустрација
Уједињена СрпскаФото: илустрација

Из Уједињене Српске је саопштено да је ова странка била против и није гласала за избор Дураковића.

- Дураковић је, након избора на мјесто предсједника Скупштине, злоупотријебио повјерење одборника који су га изабрали и бави се активностима које изазивају подјеле и уносе немир међу грађане Сребренице - став је Уједињене Српске.

У саопштењу се наводи да Уједињена Српске очекује брзо реаговање свих одборника из партија регистрованих у Републици Српској, који, како су навели, морају послати поруку да нико не смије да вријеђа Републику Српску и њене грађане.

Приједлог иницијативе за смјену упутили су Општински одбор Уједињене Српске Братунац и страначки Регионални одбор Бирач.

Предсједник Скупштине општине Сребреница Ћамил Дураковић недавно је објавио на друштвеним мрежама да је Тужилаштву БиХ поднио кривичну пријаву против новинара РТРС-а Бранимира Ђуричића због његовог става на Твитеру о Сребреници.