latinica  ћирилица
30/07/2021 |  11:44 | Аутор: СРНА

"Бошњаци да одлуче с ким ће разговарати - са Србима и Хрватима или са странцима"

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара и високи функционер СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да се Срби и Хрвати, као два од три конститутивна народа у БиХ, снажно противе наметању закона и одлука високог представника међународне заједнице у БиХ.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Очигледно је да Срби и Хрвати генерално нису задовољни оваквом БиХ, у којој Бошњаци, уз пуну подршку дијела међународне заједнице, желе да успоставе доминацију и наметну своје мишљење и ставове о свим спорним питањима. Истовремено, представници дијела међународне заједнице, својим наметнутим одлукама у корист Бошњака стварају додатни хаос у земљи и охрабрују Бакира Изетбеговића у настојању да испуни циљеве које његов отац није постигао изазивањем рата у БиХ - упозорио је Кошарац коментаришући ставове Бакира Изетбеговића изнесене у сарајевским медијима.

Према ријечима Кошарца, Бакир Изетбеговић и други политички представници бошњачког народа треба да донесу одлуку с ким ће разговарати о будућности БиХ - са Србима и Хрватима или са странцима који овдје проводе своје интересе, понашајући се по принципу што горе, то боље.

- Ако се и даље буде ослањао искључиво на подршку странаца и одбацивао ставове и интересе друга два конститутивна народа, ова и оваква земља нема никакву будућност - поручио је Кошарац.

Он је додао да је до свог краја дошао концепт грађен претходне три деценије, по коме су сви други, осим Бошњака, проглашавани побуњеницима, агресорима и злочинцима.

- Наметањем Инцковог закона дошло је до драстичног гушења слободе говора и мишљења, а отворен је лов на Србе и све друге који мисле и говоре другачије у односу на поменути бошњачки политички концепт. Ово је тренутак када се то више не може трпјети, тачка након које се тешко стечена слобода и независност Срба и Републике Српске губи или трајно добија. Увјерен сам да Срби и Република Српска неће изгубити, поготово ако сачувамо јединство и одлучност да дјелујемо заједно у институцијама Републике Српске - закључио је Кошарац.