latinica  ћирилица
30/07/2021 |  12:54 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

Лукач: Сукоб с Додиком само спекулација опозиције

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас у Бањалуци да је прича о сукобу између њега и лидера СНСД-а Милорада Додика спекулација.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

- Опозиција већ годинама покушава да прави сукоб између Додика и мене, вјероватно знају зашто им сметам ја, а зашто Додик и зашто би вољели да постоји сукоб између нас. Ништа такво не постоји, није се дешавало нити ће се дешавати - рекао је Лукач.

Лукач је нагласио да има свој однос према Додику и као човјеку и као предсједнику странке, те да му ни у једном тренутку није пало на памет да се физички обрачунава с њим, нити је кад било разлога за то.

- Људи користе за дневну политику чак и ситуацију када човјек има здравствени проблем, јер сви знају да је Додик имао операцију вилице. Има ситуација у којима имамо различите мишљења, али увијек донесемо заједнички закључак који је у најбољем интересу грађана Републике Српске - истакао је Лукач.

На питање да ли је прича о концентрационој Влади Додиков покушај да га смијени са мјеста министра унутрашњих послова, Лукач је упитао зашто би Додик рушио постојећу Владу и правио неку концентрациону само да би њега "изгурао".

- Он то може да уради када хоће јер сам дошао у Владу и преузео Министарство унутрашњих послова на његов позив и када он каже да ја више нисам потребан овдје, ја ћу отићи из МУП-а, то је најмањи проблем. Нема потребе да он измишља било какве конструкције да би се мене ријешио, као што то опозиција покушава да представи - поручио је Лукач.

Што се тиче саме концентрационо Владе, додао је Лукач, предијелог Додика је вјероватно ишао у том смјеру да у потпуности допринесе заштити Републике Срспке и да најодговорнији људи из свих странака забораве своје дневне политике и препуцавања и да сви ураде највише што могу да би заштитили Републику Српску и њене грађане.

- Само у том контексту гледам тај приједлог. То што опозиција није спремна да то ради, њихова је одлука - рекао је Лукач.

Говорећи о недавној акцији МУП-а у којој су ухапшени инспектори МУП-а, Лукач је рекао да је МУП сложен систем са преко 7.300 припадника.

- Без обзира што су то људи који треба да спроводе закон, у тако великом броју припадника увијек има оних појединаца који оду на другу страну. Од тога нису имуне ни било које друге полиције у свијету. Битно је да се ми боримо против таквих. Онога за кога докажемо да се бави криминалом, да има контакте са криминалцима, неће заштити ни његова униформа нити значка и биће процесуиран - нагласио је Лукач.